BRAMA - News - Weather - Elections - Business - Sports - Brama Press - Calendar - Classifieds



    Перша сторінка.    Погляд.    Поступ у Львові.    Поступ з краю.    Поступ у світі.    Спорт-Поступ.    Цікавий світ.    Економіка у Поступі.    Арт-Поступ.    Пост-Faktum.   
ЕКСКУРСІЇ У ЛЬВОВІ. ВІД 100 ГРН. 050 430 50 79
  Цитата Поступу
 
15 червня 2005 р.
   ·  на головну  · 1999-2002  · досье  · архів світлин  · форум

Купол
Львів
  16:49 18-10-2017 -   «Укрзалізницю» мають повернути в підпорядкування Мінінфраструктури  
  16:47 18-10-2017 -   У Львові планують відновити ще 20 тролейбусів  
  14:40 18-10-2017 -   Випускники ПТУ та коледжів складатимуть ЗНО  
  14:33 18-10-2017 -   Працівники Львівської митниці вилучили понад 500 пар контрабандного взуття  
  14:28 18-10-2017 -   Сашко Семенов потребує допомоги, щоб перемогти лейкемію  
Україна
  16:49 18-10-2017 -   «Укрзалізницю» мають повернути в підпорядкування Мінінфраструктури  
  15:9 18-10-2017 -   В Україні створили інститут сертифікації військової техніки  
  14:43 18-10-2017 -   Заробітчани отримають право на пенсію, купивши страховий стаж, - Пенсійний фонд  
  14:38 18-10-2017 -   Кабмін доручив сформувати демографічний реєстр  
  14:36 18-10-2017 -   З початку безвізу ЄС відвідали 7,5 млн українців  
Світ
  14:37 18-10-2017 -   У Перу поліція виявила труби з 1,3 тоннами кокаїну  
  13:34 18-10-2017 -   У Нідерландах відкрили надрукований на 3D-принтері велосипедний міст  
  10:26 18-10-2017 -   Суд Гаваїв заблокував указ Трампа про мігрантів  
  10:15 18-10-2017 -   Кейт Міддлтон повідомила, коли народить третю дитину  
  13:54 17-10-2017 -   Фіни впевнені, що санкції проти Москви потрібно зберегти  



  ·  · 
 
Поступ 1999-2002 рр. у попередній версії

Арт-Поступ  »  ПРЯМА МОВА

___________________________________________________________________________

Бенісіо Дель ТОРО: П'ять днів роботи -- і я в Каннах
 
"Місто гріхів" -- це пекельна безодня злочинів. Під таким гаслом виходить у прокат фільм-сенсація Каннського фестивалю. Стрічка заздалегідь приречена стати культовою: режисер Роберт Родріґес (у співавторстві із Френком Міллером) дурниць не робить. До речі, для участі у деяких сценах спеціально запросили Квентіна Тарантіно. А налякав фільм тому, що фестивальна публіка сприйняла стьоб буквально, вирішивши, що він пропагує насильство. Це кумедно, адже в основу сценарію лягли популярні в США комікси Френка Міллера. Їхні герої -- продажні копи, відважні герої та sexy-girl -- усе як має бути. Кінокритики вже встигли порівняти "Місто гріхів" з "Убити Білла". Здається, кращої рекомендації й не треба.

-- Судячи з Вашого вигляду, Ви непогано тут проводите час...

-- Еге, ще й як. А навіщо ж я приперся сюди? У номері лежати? Знаєте, ці засранці дали мені такий номер -- із видом на пляж, де відбуваються вечірки. Хіба можна тут встояти?

-- І чим зловживали?

-- Каюся, горілкою. З льодом і цитриною.

-- Роберт Родріґес склав Вам компанію?

-- Ні, він надає перевагу пиву.

-- Скільки днів у Вас зайняли зйомки в "Місті гріхів"?

-- Усього п'ять. Я спринтер. Працювали, щоправда, багато. Якось, уже о другій годині ночі, я натякав Роберту, що пора б закінчувати, все одно не встигаємо. Але ми встигли. Розійшлися, щоправда, уже над ранок. Але в мене були зйомки ще коротші. Якось я поїхав на Різдво в Пуерто-Рико, і там запропонували знятися в якомусь фільмі. За кілька годин я знявся без єдиного слова тексту. Якщо Ви коли-небудь побачите цей фільм, нізащо мене там не впізнаєте. Я в куточку стою. А взагалі, мені дуже подобаються невеликі ролі. Це завжди гарна можливість щось маленьке перетворити у велике. Навіть якщо ти тільки підносиш каву. Як у "Місті гріхів". П'ять днів роботи -- і я в Каннах.

-- Де Ви зустрілися з Робертом?

-- На вечірці. Він підійшов до мене і сказав: "Гей, хлопче, не стрижи волосся". Я тоді подумав, що то вар'ят. Ми зустрілися наступного дня, і він показав мені на комп'ютері першу зняту сцену. Побачивши її, я негайно погодився. Я ніколи не працював з Родріґесом, але точно знав, що він режисер унікальний, завжди придумує щось нове. Потім, звичайно, я прочитав комікс "Велике жирне вбивство", і мені надзвичайно сподобалося.

-- Зелений екран, на тлі якого проходили зйомки, Вас не бентежив?

-- Та яка різниця? Гра завжди залишається грою. Якщо ти гарний актор, то змусиш глядача повірити собі. Моя робота створювати образи. Ви сміятиметеся, але в мене було чимало ролей у звичайних фільмах, де я нібито вів машину. Але насправді просто крутив кермо, імітував водіння. І в чому різниця?

-- Про Вас говорять, що Ви любите красти речі із майданчика. Це правда?

-- Так, є такий гріх... Із "Міста гріхів" я поцупив накладний ніс, який мені приклеювали на зйомках, і черевики. До речі, чудові. Ще з якогось фільму украв піджак. Дуже класний. Мене потім запитували, де він. Відмазався -- ніби був, але не пам'ятаю де. Шкода було віддавати.

-- Які ролі найбільше вплинули на Вашу кар'єру?

-- "Підозрілі особи" й "Трафік". Насправді в мене небагато ролей, якими можна пишатися. Але усі з характером. Я вважаю себе щасливцем. Скільки талановитих акторів так і не отримало гарних ролей! Світ кінобізнесу дуже жорстокий. Але я не боюся втратити те, що в мене є. Я завжди сподіваюся на шанс -- от знову буде гарна роль, у якій можна знайти нову інтерпретацію. Так вийшло зі "Страхом і ненавистю в Лас-Веґасі" -- цим фільмом я справді пишаюся. А хто міг подумати? Так вийшло і з "Містом гріхів". Зйомки фільму взагалі нагадували джем-сейшн, коли кожний пропонує свої ідеї: я, Роберт, Френк, Квентін... Таке життя. Воно наносить тобі удари, ти відбиваєшся.

-- Як Ви взагалі опинились у Лос-Анджелесі? Де розпочали кар'єру актора?

-- У всьому винен мій брат. Він мене перетягнув туди. Я почав учитися в коледжі, грав у аматорському театрі головні ролі. Звичайно, це були не шедеври, я й тоді це розумів, - але мені жагуче хотілося бути залученим до цього бізнесу. Тоді я тільки те й робив, що ходив на проби. І жодної не проходив. А потім пощастило -- почав отримувати ролі в кіно, купив свою квартиру. І чим це закінчилося? Та тим, що я тепер, крім акторства, ні на що не здатен. А проте я все ж щасливець -- мені усе ще пропонують нові ролі.

Відомості:

Бенісіо Дель Торо (Benicio Del Toro) народився 19 лютого 1967 року в Сантурсі, Пуерто-Рико в родині юристів. Його мати померла, коли Бенісіо було дев'ять, і через чотири роки батько перевіз родину в Мерсерсберґ, де вона жила на фермі. Дель Торо відвідував Каліфорнійський університет у Сан Дієґо, де вчився на економіста. Потім Бенісіо вступив на курси акторської майстерності й незабаром закохався в цю справу. Актор з'являвся у багатьох студентських постановках, одну з яких демонстрували на фестивалі драми в нью-йоркському театрі Lafayette. Дель Торо вирішив залишитися в Нью-Йорку і вчитися акторству в Square Acting School.

Переїхавши до Лос-Анджелеса, Бенісіо вступив до Actors Circle Theatre й отримав перші телевізійні ролі. Актор також почав з'являтися в кіно. Незважаючи на постійну зайнятість, Дель Торо усе ще був невідомий. У фільмі "Підозрілі особи" (The Usual Suspects) він зіграв злочинця Фенстера. Завдяки не схожій ні на чию акторській грі, Дель Торо отримав нагороду Independent Spirit Award. Фільм був таким успішним, що актор і досі перебуває у центрі уваги. 1996 року він знявся в другорядній ролі у фільмі "Баскія" (Basquiat). Незважаючи на критичні зауваження й касову невдачу фільму, роботу Дель Торо знову відзначили Independent Spirit Award. Після ролі гангстера в "Похоронах" (The Funeral) актор зіграв романтичного персонажа в "Зайвому багажі" (Excess Baggage) з Алісією Сільверстовн. 1998 року Дель Торо зіграв роль наркодилера Доктора Гонзо, друга Рауля Люка (Джоні Депп) у "Страху й ненависті в Лас-Веґасі" (Fear and Loathing in Las Vegas). Про актора було чимало відгуків, у яких йшлося про його незамінність у кінокартині. 2000 року за роль мексиканського копа в "Трафіку" (Traffic) Бенісіо одержав нагороди "Золотий глобус" й "Оскар" як "кращий актор другого плану". Наступного року він у фільмі режисера Шона Пенна "Обіцянка" (The Pledge) зобразив відсталого чоловіка, несправедливо звинуваченого в убивстві, й отримав свою другу нагороду Кіноакадемії за роль у "21 грамі" (21 Grams) (2003). 2004 року відбувся режисерський дебют Бенісіо Дель Торо з фільмом "Ромовий щоденник" (The Rum Diary), де в головній ролі знявся Джоні Депп. Також актор знявся в біографічній картині "Че" (Che) про життя кубинського революціонера Че Гевари режисера Терренса Меліка.

Фільмографія:

2005 -- "Місто гріхів" / Sin City

2003 -- "21 грам" / 21 Grams

2003 -- "Загнаний" / Hunted

2001 -- "Обіцянка" / The Pledge

2000 -- "Трафік" / Traffic

2000 -- "Шмат грошей" / Snatch

1998 -- "Страх і ненависть у Лас-Веґасі" / Fear and Loathing in Las Vegas

1997 -- "Зайвий багаж" / Excess Baggage

1996 -- "Людина Канн" / Cannes Man

1996 -- "Баскія" / Basquiat

1996 -- "Похорони" / The Funeral

1995 -- "Підозрілі особи" / Usual Suspects

1994 -- "Серед акул" / Swimming with Sharks









Зміст Поступу
Перша сторінка
  ·  Олійник відбиває атаку 
Погляд
  ·  Національний музей: боротьба триває 
  ·  Голодування -- це крик душі 
  ·  Перша шпальта 
  ·  Донорам платитимуть 144 гривні 
  ·  Труни біля входу 
  ·  За "Криворіжсталь" дають три мільярди євро 
  ·  "1+1" продали?.. 
  ·  Тайсон -- місіонер 
Поступ у Львові
  ·  Терор чи не терор? 
  ·  Кузан таки свідчив 
  ·  Спецпідрозділ "Сова" діятиме у Львові 
  ·  Військовий секонд генд 
  ·  Злочинець мимоволі 
  ·  ХРОНІКА 
  ·  У кожного своя правда 
  ·  Зеновій Гузар переїжджає в Луганськ 
Поступ з краю
  ·  З генеральських лаврів -- у СІЗО 
  ·  Тимошенко підкорила Францію 
  ·  Замість космічних апаратів -- ліжко від опіків 
  ·  Керівництво на дорозі 
  ·  Електронні гіди 
  ·  Справа "перевертнів" майже в суді 
  ·  Ющенка чекають у суді 
Поступ у світі
  ·  Джексона виправдали 
  ·  Пісочний фестиваль у Хайфі 
  ·  Японія обмежує доступ до інтернету 
  ·  Розкрито аферу століття 
  ·  Україна засвітилась в Ле Бурже 
  ·  Польщу можуть очолити близнюки 
Спорт-Поступ
  ·  "Бронзова" вершина Южного 
  ·  Шанс для "Інтера" 
  ·  Армстронг вірить у Поповича 
  ·  Ціна перемог різна 
Цікавий світ
  ·  Таємниці європейської цивілізації 
  ·  Мозок можна буде вирощувати 
Економіка у Поступі
  ·  Чи подує вітер інвестицій? 
  ·  Ялтинські готелі -- збиткові 
  ·  Ющенко пропонує меморандум 
Арт-Поступ
  ·  Бенісіо Дель ТОРО: П'ять днів роботи -- і я в Каннах 
Пост-Faktum
  ·  "Нумер 482": Аби не соромно було виступити в Лондоні 
  ·  КАЛЕНДАР