BRAMA - News - Weather - Elections - Business - Sports - Brama Press - Calendar - Classifieds



    Перша сторінка.    Погляд.    Поступ у Львові.    Поступ з краю.    Поступ у світі.    Економіка у Поступі.    Дайджест.    Музика Поступу.    Ї-Поступ.    Спорт-Поступ.    Пост-Faktum.   
ЕКСКУРСІЇ У ЛЬВОВІ. ВІД 100 ГРН. 050 430 50 79
  Цитата Поступу
Бог предвічний народився,
Прийшов днесь із небес,
Щоб спасти люд свій весь,
І утішився.
 
12 серпня 2003 р.
   ·  на головну  · 1999-2002  · досье  · архів світлин  · форум
buy visitors

Купол
Львів
  17:26 28-07-2017 -   У Шевченківському гаю з’явиться паркінг за 2,6 млн  
  14:48 28-07-2017 -   Синоптики попереджають про грози та пориви вітру на сьогодні і завтра  
  13:29 28-07-2017 -   За львів’янами спостерігають 140 відеокамер  
  13:25 28-07-2017 -   Турист впав з обсерваторії у Карпатах  
  11:53 28-07-2017 -   Сьогодні на Личаківському кладовищі вшанували пам'ять полеглих героїв України та Польщі  
Україна
  14:45 28-07-2017 -   На українців чекають дощові вихідні  
  13:27 28-07-2017 -   На отримання біометричного паспорту можна записатись онлайн  
  13:17 28-07-2017 -   В Одеській області знайшли судно з боєприпасами часів Другої світової  
  13:11 28-07-2017 -   У Білій Церкві спрацював вибуховий пристрій: поранена сімейна пара  
  12:0 28-07-2017 -   Луценко: Сума арештованого майна Клименка і його компаній – 6 млрд  
Світ
  14:46 28-07-2017 -   У спадкоємців Майкла Джексона відсудили 9,4 мільйона  
  13:23 28-07-2017 -   Заарештовано доньку екс-президента Узбекистану Карімова  
  11:59 28-07-2017 -   У Барселоні електричка врізалась у перон: півсотні постраждалих  
  11:10 28-07-2017 -   У Німеччині відкликають 22 тисячі Porsche  
  10:11 28-07-2017 -   У Британському музеї зникла каблучка за мільйон доларів  



  ·  · 
 
Поступ 1999-2002 рр. у попередній версії

Музика Поступу  »  НЕБУВАЛЕ

___________________________________________________________________________

Через кому після CANNIBAL CORPSE...
Сьогодні у львівському палаці спорту "Спартак" Кумар оголосить концерт групи Vader -- одного зі світових лідерів напрямку death-metal
Люна ГАЛАС
 
Vader
Небувале в цій історії майже все. Спершу, коли у Львові два місяці тому тільки-но з'явилися невеликоформатні чорно-білі афіші з готичним шрифтовим лого цієї новітньої леґенди світового року, багатьом спало на думку, що це або прикіл "довкололялькових" дотепників, або гачок шоубізнесових пройдисвітів, яких цікавить тільки зірвати куш і, наобіцявши сім мішків гречаної вовни, вчасно зникнути від обурення обдуреної публіки. Коли направду, то мало хто вірив, що Vader захоче ось так просто приїхати до Львова -- міста, де більша частина мешканців нічого не чула про цю леґенду, бо має дещо консервативні погляди на таку "брутальність", як black, trash і death-metal разом узяті.

Однак відомий у львівських рокових колах вокаліст Кумар, який виступить із конферансом на концерті, де представлятиме не тільки гостей із-за кордону, а й чотири вітчизняні команди, в ексклюзивному інтерв'ю "Арт-Поступу" підтвердив, що Vader не ламає своїх намірів зустрітися з прихильниками не тільки зі всієї України, але й з Білорусі, Росії, Угорщини та Польщі.

-- Дозволь поцікавитися, а яким чином Тобі випало вести цей концерт?

-- Його організовує дівчина, яку всі знають як Ліліт (насправді це Олена Лаврова -- журн.). Вона досить добре знає Vader, тому запросила цю групу приїхати до Львова. Ясно, що це вельми коштовний проект. Ліліт разом із своїм товариством взяли на себе всі переговори й домовленості. Отож організатори запропонували мені виступити в такій специфічній ролі. Вони зателефонували й сказали, що довго думали, кого узяти на цю роль, а потім спинилися на моїй кандидатурі.

-- Чому, адже Ти виступатимеш не в складі своєї групи?

-- Що їх привабило -- я не знаю, цього з ними не обговорював: чому, навіщо. Вони запропонували, і я, не вагаючись, із радістю відгукнувся.

-- Може, Ти мав вже досвід ведення подібних концертів?

-- Мав 6-річний досвід ведення своїх концертів. (Про один із них "Поступ" писав. Це була акція PSO "Свині наступають", після якої ревнителі вимагали освятити приміщення "Ляльки" -- журн.)

-- А що Тебе спонукало погодитися?

-- Зацікавлення тим, що робить Vader. Я дуже люблю музику цієї культової команди, маю всі її альбоми.

-- А особисто Ти з нею ніколи не зустрічався?

-- Ні, цей шок для мене вперше.

-- Сценарій концерту -- суто Твоя прерогатива?

-- Так, усе цілковито лежить на мені: хочу розпишу, не схочу -- імпровізуватиму: на мене організатори тиску не чинять і якихось інших вимог не висувають. Існує, звісно, послідовність у виступах команд першого блоку.

-- Які українські команди Ти представлятимеш на розігріві перед поляками?

-- З України виступлять чотири команди. Насамперед, львівська група SKNIL-OFF -- нова формація, у складі якої грають двоє колишніх "анестезистів". Потім можна буде послухати групу із Лисичанська MENTAL DEMISE. Це така досить культова вітчизняна команда брутального death'у, вона вже доволі стара, бо однією із перших в Україні стала грати таку музику, і, до речі, на Сході вона культивована більш, як у нас. Далі буде FLESHGORE -- це київський ґрайнд-кор, досить таки професійний, зараз ця наша відома команда на метальових планах готується до турне Німеччиною. А ще виступить CASTRUM із Ужгорода, відома команда, яка грає змішану музику: і black, і death, і все на купу...

-- Кожна з цих груп виставлятиме свою апаратуру?

-- Ні, для всіх чотирьох команд першого блоку апаратуру орендують одну й ту ж. А от Vader встановить свою за час півгодинної перерви перед другим блоком концерту.

-- Чим заповнюватимуться паузи між зміною команд?

-- Різними конкурсами, під час яких розігруватимуться компакти й футболки Vader'а. Роботи, окрім оголошення команд, багато і то різної!

-- На скільки часу розрахована ця атракція?

-- Концерт розпочнеться о 19 годні. Не думаю, що початок затягнеться. Це ж не наша львівська рокотека чи "Лялька", яка затягує концерти. Приїдуть фірмові команди, що звикли до порядку. Отож, спершу виступлять українці. Поляки з'являться на сцені близько 22 години. Організатори запевняють, що довгоочікувана команда неодмінно приїде і відіграє годинний блок у новому складі: Peter (гітара, вокал), Doc (ударні), Mauser (гітара), Simon (бас).

-- Чи для подібних концертів існує щось на кшталт репетицій?

-- Звичайно, зрозуміло, що буде саундчек, кожна команда мусить настроїтися, Vader перевірятиме апаратуру тощо.

-- Чи готуєш Ти якийсь сюрприз публіці, яка Тебе знає із попередніх концертів за іміджем "львівського панка"?

-- Для неї сюрпризом буде вже те, що я вийду на сцену і вестиму цей концерт Vader'а. Адже вона справді звикла бачити мене тільки з боку панк-року.

-- А зовні це якось на Тобі позначиться?

-- Та ні, який є, такий і вийду. Навіщо щось вигадувати, я й так страшний. Ніколи не міняю свого вигляду. Такий, як є, виходжу на що б то не було.

-- А чого особисто Ти очікуєш від концерту?

-- Насамперед очікую Vader'а. Тобто хорошого звуку, улюблених пісень і т. д. Такого рівня музики в Україні майже не буває. Можливо, потім, з часом, наші контакти закріпляться, бо поки що це -- пробна акція. Подивимося, як вона вдасться, скільки прийде слухачів. Організатори концерту сподіваються щонайменше 1000 фанів. До речі, позаминулого року ця група мала б виступити у Києві, але доля розпорядилися так, що їхню музику першим почує Львів...

Перші металеві звуки із-за "залізної завіси"

РОК-ЛЕҐЕНДА

Попри закиди щодо можливості неприїзду Vader'а до Львова, на офіційному сайті групи з'явилось підтвердження планів команди відвідати наше місто. На прохання промоутера концерту Олени Лаврової, офіційний сайт www.vader.pl спростував плітки щодо можливої відміни концерту з ініціативи групи.

Отож фанам залишається сподіватися, що концерт у Львові 12 серпня таки відбудеться! Палац спорту "Спартак" на вул. Мельника,18 очікує напливу слухачів. Цікавою була пропозиція організаторів концерту щодо придбання квитків за пільговими цінами. Два місяці тому квиточок коштував 15 грн, місяць тому -- 20, зараз -- 30 (30 українських гривень -- це 20 польських злотих або ж 5 євро. Повірте, що за кордоном це задоволення значно дорожче!

Та перед тим, як почути Vader "в живу" варто пригадати, що це була перша група з країн соцтабору, яка підписала повноцінний контракт на альбом із Заходом. І це єдина група в Європі, якій вдається від часу свого заснування у 1986 році незмінно тримати високий рівень виконавства. Справді, дебютний альбом цих польських рокерів The Ultimate Incantation став новим словом у європейському death-metal'і. Це були перші металеві звуки з-за "залізної завіси", які почули у всьому світі завдяки турне Vader'а в Америці й Європі.

Тепер їхній культ брутальності й швидкості, їхню оригінальність та волю до успіху без перебільшення знають у всіх куточках світу. Навіть, коли зацікавлення deth'ом на світових естрадах підупало, то VADER завдяки послідовній праці над наступними трьома альбомами -- De Profundis (1995), Future Of The Past (1996) та Black To The Blind (1997), а також дуже інтенсивній концертній діяльності (понад 350 концертів впродовж 3 років, а це означає, що кожного третього дня -- концерт!!!) спромігся прикувати до себе увагу не тільки щораз більшої кількості фанів, а й музичної преси, котра трактувала команду вже не як кон'юнктурних представників колишньої соцкраїни, а як чільних представників світового death'у.

1998 рік став переломним для колективу, коли після спільного концерту із Slayer'ом у Польщі вони підписали контракт із найпотужнішою в світі дез-метальовою робітнею Metal Blade. Від початку 1999 року й донині музиканти не припиняють концертувати із най-най-най... групами на численних фестивалях та спецконцертах, мандруючи цілим світом. Їхній найновіший альбом Revelations (2002) був записаний вже в новому складі, із Сімоном на басу замість Шамбо. Тепер Vader провадить інтенсивну промоцію нового альбому в Англії, Шотландії, Ірландії, Польщі, США, Японії, Південній Америці та Австралії. Торік у червні хлопці відіграли концерт для прямого телеефіру в Кракові, і коли б не наша звичка дивитися московські телеканали, ми б мали шанс зустрітися тепер із ними, як із давніми знайомими.

Перед приїздом до Львова Vader у серпні вже встиг відіграти три концерти в Німеччині й один -- в Італії. 3 серпня на фестивалі Przystanek Woodstock у Польщі музиканти групи виступили перед чотирьохсоттисячною аудиторією, -- це офіційні дані оргбюро фестивалю. Зацікавлення Vader'ом на батьківщині велике, тому група від початку вересня планує відкатати п'ятнадцятиконцертне турне рідною Польщею. Отож, коли вам з якихось причин не вдасться почути їх гру у Львові -- вибирайте найближче польське містечко і вирушайте навздогін за леґендою!


DOVIDKA

Дискографія VADER:

Necrolust (1989, demo)

Morbid Reich (1990, demo)

The Ultimate Incantation (1993, CD)

The Darkest Age -- Live (1993, CD)

Sothis (1994, MCD)

An Act Of Darkness / I.F.Y. (1995, EP)

De Profundis (1995, CD)


Future Of The Past (1996, CD)

Reborn In Chaos (1997, CD)

Black To The Blind (1997, CD)

Kingdom (1998, MCD)

Vision And Voice (1998, VHS)

Live In Japan (1998, CD)

Litany (2000, CD)

Reign Forever World (2001, MCD)

Revelations (2002, CD)

More Vision And The Voice (2002, DVD)

P. S. Цікавинкою концерту буде вільний доступ до накладу часопису українського андеґраунду, редакція якого має осідок у Долині, що на Івано-Франківщині. "Рокмануфактура" першою із вітчизняних друкованих ЗМІ повідомила про приїзд групи Vader до Львова, назвавши цей концерт меґамонстрів найвизначнішою подією року в українському андеґраунді.









Зміст Поступу
Перша сторінка
  ·  СБУ ''підсилює'' львівську владу 
  ·  Наші хлопці -- вже в Іраку 
  ·  КОРОТКО 
  ·  Знову "справа лікарів" 
Погляд
  ·  Кучма насвяткувався 
  ·  Спека затуляє інформаційну дірку 
Поступ у Львові
  ·  Дошкільнята вивчатимуть японську 
  ·  Світло в кінці тунелю 
  ·  Або зручно, або швидко 
  ·  "Батьківщина" за Москву 
  ·  Свідки Єгови збиралися у Львові 
  ·  Пси боротимуться за титул чемпіона 
  ·  Міста-лелеки зберуться в Буську 
  ·  Польський "радехівський" цукор 
  ·  ХРОНІКА 
Поступ з краю
  ·  Українські контрабандисти 
  ·  Кінець епохи Омельченка 
  ·  Нова хвиля приватизації 
  ·  Про що мовчав Гончаров? 
  ·  "Нафтогаз" у Пакистані 
  ·  Нажилися на непрацездатних 
  ·  КРАЄВИД 
Поступ у світі
  ·  Космічний шлюб 
  ·  Європа під розлюченим сонцем 
  ·  Замах на реактор 
  ·  Бразилійський нарцис 
  ·  Президент таки забирається 
  ·  Бракує місця 
  ·  СВІТООГЛЯД 
Економіка у Поступі
  ·  Улюблений напій львів'ян 
  ·  Зранку стільці -- за рік гроші 
  ·  "Шоу" оподаткували 
  ·  "Нафтогаз" працює на майбутнє 
  ·  КОРОТКО 
Дайджест
  ·  Дружба-дружбою... 
  ·  the Washington Times. Іракські повстанці змінюють тактику 
  ·  Проблеми: ціни й Кучма 
Музика Поступу
  ·  Через кому після CANNIBAL CORPSE... 
Ї-Поступ
  ·  Українська контркультура: досвід останніх десятиліть 
Спорт-Поступ
  ·  "Карпати" знову програли 
  ·  Українські пауерліфтери не осоромилися 
  ·  Схрестили зброю 
  ·  Льюїс не сумнівається 
  ·  "Бронзові" атлетки 
  ·  Джонс шукає супротивника 
  ·  КОРОТКО 
Пост-Faktum
  ·  Княжий Белз 
  ·  КАЛЕНДАР